Vágyaim kisokos: análdildó – mire jó és hogyan használd?


Szinte mindenkit érdekel, de szinte senki nem beszél róla, mi az? Bizony, az análszex! Hiába vált az elmúlt pár évtizedben egyre elfogadottabbá a szexuális örömöknek ez a fajtája, a téma még mindig erősen tabu. Pedig ebbe a dologba tényleg nem szabad felkészületlenül belevágni!

Az alábbiakban végigvesszük, mi mindent érdemes tudni, ha análdildó vásárlásán töröd a fejed, vagy ha már rendelkezel is eggyel, de többet szeretnél tudni a témáról. 

Az anális élvezet alapjai

Először is fontos tisztázni: az análszex nem valami természetellenes, ördögtől való dolog. Sőt, tök oké, ha érdekel és ha élvezed – befogadó félként is! Elvégre az ánusz az egyik idegvégződésekben leginkább gazdag terület, nőknél és férfiaknál egyaránt. Így hát nem csoda, ha mindkét nem képviselői között szép számmal akadnak, akik élvezik ezt a fajta kényeztetést.

Teljesen érthető és normális, ha kissé idegenkedsz a gondolattól, hogy bárki bármit oda – igen, a fenékbe – dugjon. Márpedig a feszültségtől tudjuk, hogy olyankor az ottani izmok is befeszülnek, ami bizony nem lenne túl jó hatással az élményre. Szóval mielőtt belekezdenél az anális kalandozásokba, győződj meg róla, hogy tényleg szeretnéd. És lehetőleg tájékozódj a témában minél alaposabban. Ha eloszlanak a tévhitek, az sokat segít az ellazulásban is!

Ugyanakkor az anális örömök a szokásosnál több odafigyelést és felkészülést igényelnek. Az análszexet tanulni kell… de legalábbis érdemes. Ha szeretnéd, hogy az első anál ne egy fájdalmas élmény legyen, érdemes testileg-lelkileg rákészülni, kitapasztalni a határaidat, lehetőségeidet és preferenciáidat. Ehhez pedig kifejezetten hasznos, ha egy erre alkalmas, anális játékszert is bevonsz a dologba.

Anál plug - legyen ez az első análdildód - Vágyaim szexshop

Mi az az análdildó?

Hogy miért vagyunk annyira biztosak benne, hogy az análszex roppant népszerű? Például azért, mert látjuk, mekkora az érdeklődés az anális kényeztetők iránt! A nagy érdeklődés persze nagy kínálatot generál, így manapság már nem egyszerű választani az análjátokok közül.

Ezeknek az eszközöknek két fő típusa létezik: a rezgő funkcióval rendelkezők (análvibrátorok), és a rezgés nélküliek (análdildók). Ebben a cikkben utóbbiakat vesszük górcső alá, de a Vágyaim.hu kínálatában természetesen anális használatra alkalmas vibrátor is bőven akad.

Szóval mitől lesz anális egy dildó? Leginkább attól, hogy a kialakítás kifejezetten a fenékbe helyezéshez lett tervezve – élvezetessé teszi az anális behatolást, miközben teljesen biztonságos a használata. 

Anál plug

Az análjátékok egyértelműen legnépszerűbb típusa az anál plug vagy butt plug – magyarul a kevésbé bizalomgerjesztően hangzó fenékdugó, esetleg análkúp – pont arra jó, amire a neve utal: hogy beledugják valaki ánuszába.

Egy butt plug általában három részből áll. Először is egy kúpos, kerekded felső részből, aminek csúcsos formája lehetővé teszi a könnyed felhelyezést. A fejek a mérete igencsak eltérő lehet, kezdve a 2 centiméteres átmérőtől akár a 6 centiig. Másodszor a tő, ami összeköti a fejet és a talpat, ezzel biztosítva, hogy az anál dugó használata közben a helyén maradjon, de azért egy kis mozgástere is legyen. Harmadszor pedig a kiszélesedő talp, ami biztonság szempontjából a legfontosabb rész. Ez a talp garantálja, hogy a játék ne csúszhasson fel teljes egészében a végbélbe. Az oda felkerült tárgyakat ugyanis nagyon nehezen, sokszor csak orvosi segítséggel lehet kiszedni!

Miért jó az anál plug? Azon túl, hogy kellemes teltségérzetet okoz az ánuszban, miközben a végbélnyílás környéki, érzékeny területet is stimulálja, kifejezetten kedvelt kiegészítője a kinky játékoknak. Számos szerepjátékhoz is ideális verzió létezik, például cica- vagy nyuszifarokkal díszített darabok, amik jól mutatnak egy jelmez kiegészítőjeként is. Kezdőknek kimondottan ajánlott, hiszen nagyon sok szolid méretű és stílusos külsejű darab közül válogathatnak. 

Análbot, análgyöngysor

Ha többre vágysz egyetlen gömbszerű fejnél, az análbotok és análgyöngyök között érdemes körülnézni.  Mindkét típus egymás után elhelyezkedő, a talp irányába általában egyre nagyobb átmérőjű gyöngyökből áll, ám míg a bot esetében egy merev vázon, közvetlenül egymás mellett helyezkednek el a golyók, addig a gyöngysornál egy rugalmas, hajlítható szálra vannak felfűzve.

Miért jó az análbot és az análgyöngysor? Egyetlen eszközben több lehetőség, illetve „fokozat” rejlik, hiszen csak rajtad múlik, mennyit helyezel fel a gyöngyökből. Ezáltal személyre szabhatod az análélményedet, de ezek használata már egy kis rutint igényel, úgyhogy első análjátéknak inkább ne ilyet válassz!

Anál gyöngysor - anális szex - Vágyaim.hu szexshop

Klasszikus dildó análhoz

A legtöbb hagyományos, péniszre emlékeztető formájú dildó anális használatra is alkalmas, feltéve, hogy rendelkezik kiszélesedő talppal. Ezek a szűkebb értelemben vett anál dildók. Nem tudod elképzelni? Mutatjuk! Ilyen például a Feel the Magic Shiver - szilikon anál dildó (fekete).

Ugyanakkor vannak kifejezetten análra tervezett, fallikus dildók. Az ilyen prosztatizgató dildók és vibrátorok főleg a férfiak számára tartogatnak extra élvezeteket, mivel enyhén ívelt formájukkal a prosztatát is masszírozzák.

Miért jó az anál dildó? Nem minden dildó análdildó, de minden análdildó dildó! Ha tehát van egy ilyened, azt más nyílásoknál is bátran használhatod! A változatos méreteknek és kinézeteknek köszönhetően valószínűleg találsz köztük neked tetszőt.

Hogyan válassz análdildót?

Fontos megérteni, hogy nincs egy univerzálisan „mindenkinek tökéletes” análdildó, mivel a terület érzékenysége, a személyes preferenciák nagyon eltérőek lehetnek a témában. A kínálat mérete sem könnyíti meg a választást, ezért érdemes az alábbi checklist szerint haladni anál dildó vásárlása során.

  • Tapasztalat: Ha most kezded el felfedezni a hátsó örömöket, ne siesd el a dolgot. Indíts a kezdőknek való méretekből és formákból. Ne feledd, a kevesebb néha több!
  • Méret: Ez persze az előző ponthoz szorosan kötődik, de könnyen előfordulhat, hogy haladó análosként sem lesz szükséged a nagyobb kiadásokra. Fontos, hogy a hossz mellett a szélességet is figyeld, illetve hogy ne keverd össze a játék különböző részeire vonatkozó adatokat! Ha hosszú távra tervezel, válassz több méretet tartalmazó készletet!
  • Anyag: A többi típusú szexjátékszerhez hasonlóan, az análkényeztetők is rengeteg féle anyagból készülhetnek. Kerüld a porózus anyagokat, mert azok könnyen baktérium-telepekké válhatnak, még a gyakori fertőtlenítés ellenére is. Kezdőként válassz puhább verziókat (pl.: szilikon, latex), de vigyázz, ezekhez a legtöbb esetben nem szabad szilikonos síkosítót használni! 
  • Extra tulajdonságok: Sok análjáték többre képes a bedugásnál. Ha már van némi tapasztalatod, fedezd fel a rendelkezésedre álló lehetőségeket: fűthető, pumpálható, rezgő, távirányítható… a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Az anál dildó használata

Ha megrendelted, sőt kézhez is kaptad az új anális pajtásodat, már indulhat is a menet, nem? Nos… nem egészen. Mint azt már korábban említettük, a hátsó örömök előkészületeket igényelnek. Gondoskodj róla, hogy tiszta legyél kívül és belül is! Ne aggódj, az anális beöntés nem olyan undorító dolog, mint amilyennek elsőre hangzik, ráadásul nagyon sok ehhez kifejlesztett, bizalomgerjesztő eszközt is találsz nálunk, például intimmosó és análzuhany készleteket.

Arról is győződj meg, hogy van elegendő és megfelelő típusú síkosítód. Ez a terület nem nedvesedik magától, így máshogy kell megoldanod. És ez nem opcionális dolog, hacsak nem akarsz egy kellemetlen, sőt, fájdalmas élményt. FONTOS: az anális síkosítók legtöbbször szilikon bázisúak, ezeket viszont sok szexjátékkal nem szabad használni! Ha biztosra akarsz menni, válassz vízbázisú készítményt – már vízalapú análsíkosító is bőven akad.

Vágyaim.hu szexshop

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Anál Hírek Szexedukáció