Hogy érhetsz el csikló orgazmust?

 

Sokáig úgy hitték (főleg a férfiak), a női orgazmus csupán egy mítosz. Mára szerencsére nem csupán azt tudjuk, hogy nagyon is létezik, hanem azt is, hogy rengeteg fajtája van, és számtalan módon lehet eljutni a nagy O-hoz. Szerencsére az is egyre inkább közismert tény, hogy az orgazmushoz a legbiztosabb eredményt a csikló stimuláció jelenti. Nagyon leegyszerűsítve akár azt is mondhatnánk, ez az apró szerv a pénisz megfelelője a női testben, hiszen felépítésében is hasonlít, a legérzékenyebb intim rész, ráadásul szegről végről a legtöbb orgazmus okozója is.

A klitorisz jellemzői

Annak, hogy a csikló szerepét, illetve annak mértékét csak meglepően későn ismerték fel, rengeteg oka van. Az egyik, hogy egy nem túl figyelmes férfi számára viszonylag kis szerepet tölt be közösülés során – ellentétben a hüvellyel, amin keresztül viszont sokkal kisebb arányban sikerül elérni a női orgazmust (a hüvelyi orgazmus ugyanis meglehetősen ritka jelenségnek számít). Másik ok, hogy a klitorisz meglehetősen kis méretű, de csak ha a látható részét vesszük számításba.

A csikló ugyanis sokkal több, mint amit látunk belőle – ez pedig a „csiklómakk”. Ez a kis gömb szerű rész a belső szeméremajkak találkozásánál található, alapállapotban kifejezetten apró méretű, amit még egy bőrlebeny is elfed. Izgalmi állapotban képes megduzzadni, ilyenkor jobban láthatóvá és megközelíthetővé is válik.

De ez csak a jéghegy csúcsa! Ugyanis a csikló a női testen belül kb. 8-12 centiméteres szervben folytatódik, ami körülfonja a hüvelyt és a húgycsővezetéket is, így a hüvelyi orgazmus során is fontos szerepe van a csiklónak.

És ha még nem említettük volna, a csikló hihetetlenül érzékeny! Persze ha belegondolunk, hogy nagyjából 8000 idegvégződés található benne, már is nem annyira hihetetlen a dolog. Összehasonlításképp: a pénisz mindössze feleennyi idegvégződéssel büszkélkedhet!

Hogy stimuláld a csiklót?

A jó dolgokért néha meg kell dolgozni, és ez a klitorális orgazmus esetében sincs másképp – ráadásul nincs egyetlen, mindenki számára ugyanúgy működő technika, ami garantálja a sikert. Akárcsak az erogén zónák, a csikló érzékenysége is nagyon változatos lehet. Az egyetlen tanács, amit mindenkinek adhatunk, hogy érdemes kísérletezni!

Akár a párodnak szeretnél örömet szerezni, akár saját magadat kényezteted, a felfedezés elengedhetetlen része a szexuális élvezeteknek. A két eset közötti legfőbb különbség, hogy a partnerek között a kommunikáció is nagyon fontos a jó élményekhez. A legjobb, ha már menet közben elmondjátok egymásnak, mi tetszik, mi esik jól, mit szeretnétek másképp. Ha viszont nem vagytok azok a szex közben beszélgetős fajták, akkor a testetek lehet a szócsövetek! Akár gyengéd irányítással is lehet terelgetni egymást, de néha az is elég lehet, ha figyeled a társad rezdüléseit, légzését, sóhajait.

A csikló a legérzékenyebb része a női testnek. - Vágyaim.hu sexshop

Mi mindent érdemes kipróbálni, mire érdemes figyelni a klitorisz izgatása közben? A klitorális érzékenység nem csupán személyenként, de akár alkalmanként is eltérhet, így a reakciókra mindig oda kell figyelni. Van, akinél/amikor elég egy gyengéd csikló simogatás, máskor határozottabb mozdulatok és ütemek kellenek, de alapvetően két fő irány közül választhatsz.

Az egyik esetben szélesebb körű, egyfajta indirekt kényeztetésről beszélünk, amikor nem csupán a csiklót, hanem a környezetét is stimulálod. Ezt csinálhatod úgy is, hogy a teljes tenyereddel gyakorolsz nyomást a szeméremdombra és az intim részekre, és elnagyolt, afféle dörzsölő mozgást végzel. A másik esetben kifejezetten a csiklóra, jobban mondva a csiklómakkra koncentrálsz. A direkt ingerlés esetében érdemes 1-2 ujjra bízni a munkát, az viszont, hogy hogyan mozgatod (körkörösen, fel-le, kopogtatva), már rajtad, illetve rajtatok múlik.

Bármelyik technikát választod, nem árt bekészíteni hozzá némi síkosítót. A legjobb élményt is tovább tudja fokozni a még több nedvesség – ráadáasul ma már olyan készítmények is kaphatók, melyek kifejezetten a csikló extra stimulációjához lettek kifejlesztve.

Ha nő vagy, és maszturbálás során szeretnéd megélni a csikló okozta gyönyöröket, érdemes bevenni pár szexjátékszert és kiegészítőt is a mókába! De ha bevállalósak vagytok, a páros időtöltéshez is van miből válogatni.

Eszközök csikló orgazmushoz a Vágyaim webshopján!

Mivel a csikló mindenféle külső érintésre képes érzékenyen reagálni, rengeteg módon lehet kényeztetni. De természetesen vannak olyan vibrátorok, kényeztetők, készítmények, melyek kimondottan a csikló örömére láttak napvilágot. Mutatjuk néhány kedvencünket!

Satisfyer Pro 2 Gen2 - akkus csiklóizgató (barna)

Egy jó léghullámos csiklószívó garancia az orgazmusra! Ebből a kategóriából évek óta a legnépszerűbb kényeztetők közé tartozik a Satisfyer megfizethető és megbízható játékszere.

Pantyrebel - akkus, rádiós vibrációs franciabugyi - fekete (S-L)

A szexi fehérneműnél csak az a jobb, ha még orgazmust is kínál a viselőjének! A vibrációs bugyik már pedig ezt teszik, az irányítását ráadásul bármikor átadhatod párodnak, így pikáns játék lehet egy közös séta is.

B SWISH Basics - szilikon ujjvibrátor (lila)

Hozzátok ki a maximumot már az előjátékból is! A partner ujjára húzható mini vibrátor még intenzívebbé teheti ráhangolódást, használatával a kevésbé érzékeny csiklókat is könnyebb lázba hozni.

Orgie Orgasm Drops - csikló stimuláló szérum nőknek (30ml)

Néhány jól elhelyezett csepp egy vágyfokozó, stimuláló készítményből, és máris sokszorosára ugrik az élvezet. A csiklóstimuláló készítmények felfokozzák az érzeteket, így az intenzív orgazmusok könnyebben elérhetőek lesznek.

A csikló orgazmus általában a legintenzívebb. - Vágyaim.hu szexshop

Vágyaim.hu szexshop

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Szexedukáció

Kapcsolódó termékek