Milyen az egészséges pénisz?

Az egészségünk megőrzése minden szempontból fontos és gyakori téma, mégis, a férfiak intim jóllétéről ritkán esik szó ilyen értelemben, jelentősen kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemel. Kétrészes cikkünkben körbejárjuk, milyen az egészséges pénisz, milyen jelekre érdemes odafigyelni, és mit tehetsz az egészséges állapot eléréséért, valamint annak érdekében, hogy ez hosszú távon is így maradjon. 

Hogy néz ki az egészséges pénisz?

A legtöbb férfi szinte biztos elgondolkozott már azon, hogy júl mutat-e a pénisze. De az is valószínű, hogy elsősorban nem az egészségét illetően merültek fel kérdések, hanem inkább az elvárásokkal kapcsolatban. A pénisz állapotával érdemes már azelőtt foglalkozni, hogy problémák jelentkeznének. De mik az egészséges pénisz jellemzői?

Egészséges péniszméret

Bár ez a legtöbbeket foglalkoztató kérdés, valójában épp ez az, ami a legkevesebb aggodalomra ad okot. Egy több mint 15 000 férfi részvételével készült tudományos felmérés alapján az átlagos (merev) péniszméret 13,12 centiméter. Mindössze 5%-ra tehető azoknak a férfiaknak a száma, akik 10 centisnél kisebb szerszámmal rendelkeznek, és ugyanennyi azoké is, akik 16 centisnél nagyobbal. Szóval ha amiatt aggódsz, hogy nem megfelelő méretekkel vagy megáldva, nagy eséllyel a „normális” tartományba esel. 

De még ezen kívül sem kell kétségbe esni! A pénisznövelő készülékek biztonságos és garantált eredménnyel járó, otthoni alkalmazást jelentenek. Mikropénisz esetén (ami erektált 6 centiméternél kisebbet jelent) ma már léteznek egyéb orvosi módszerek. Bármelyik lépésre szánod el magad, fontos, hogy előbb egyeztess szakemberrel! 

Egészséges péniszméretek és lehetőségek - Vágyaim.hu szexshop

Egészséges péniszforma

A formát illetően is gyakoriak az alaptalan félelmek. Szinte minden pénisznek van valamennyi görbülete, íve. A gond akkor kezdődik, ha ez merevedés során fájdalmat okoz (neked, nem a partnerednek), ami miatt a rendeltetésszerű használat fájdalmassá válik ellehetetlenül. Ilyen esetben fordulj orvoshoz, és mindenképp kerüld el a házi praktikák alkalmazását!

Érdemes itt egy szót ejteni arról a bizonyos „hús vs. vér” dilemmáról is, ami gyakran szül parázsvitákat. Ideje leszögezni: egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál! Mindkét verzió abszolút egészséges és tökéletesen funkcionáló tud lenni.

Egészséges péniszfelület

Akárcsak a test többi részén, az intim területeken is sokat elárul a bőrfelület állapota, kinézete. Sőt, itt még fontosabb szemmel tartani a bőr épségét, ugyanis rengeteg fertőzés, nemi úton terjedő betegség tünetei közé tartoznak a bőrelváltozások, kiütések. Ideális állapotban a nemiszerv bőre egyenletes, kiütésektől, sebektől, színelváltozásoktól mentes. 

Az is fontos, hogy a bőr textúrája rendben legyen: az akár csak részlegesen, apró foltokban megváltozó bőrfelület intő jel. De nem csupán a bőrre érdemes figyelni, hanem az apróbb formabeli elváltozásokra, például kisebb puklikra dudrokra is. 

A bőrápolás a férfiak intim területén is lehetséges, sőt, üdvözlendő dolog! Az intim, hidratáló krémek között ma már férfiak számára kifejlesztett verziók is találhatók. 

Hogy működik az egészséges pénisz?

A külsőnél sokkal fontosabb a belső – vagyis jelen esetben az, hogyan működik a pénisz. Ezzel (is) érdemes már jóval azelőtt is foglalkozni, hogy problémák jelentkeznének, ha más nem, hát rendszeres kontroll, megfigyelés révén. 

Egészséges vizeletürítés

Ez talán a legfontosabb jele annak, hogy a húgyúti rendszered és a péniszed megfelelően működik. Viszont az is, amit hajlamosak vagyunk készpénznek venni, mindaddig, amíg valami probléma nem adódik. Mi számít egészségesnek, ha pisilésről van szó? Fájdalommentes (nem csíp, görcsöl vagy épp feszül), akadálymentes (könnyen beindul és egyenletes), rendszeres (átlag napi 4-8 alkalom) normális színű, állagú és szagú. 

Bármiféle elváltozás belső, szervi problémákat, fertőzéseket jelenhet, ezért fontos, hogy ilyen esetben azonnal menj orvoshoz! 

Egészséges erekció

A merevedési zavarok hátterében rengeteg ok állhat – nagyon sok esetben lelki eredetű a probléma. De természetesen a jól funkcionáló férfi szervezet egyik meghatározó része a szexuális teljesítőképesség, azon belül is az erekcióra való képesség. 

Az egészséges péniszed egyik ismérve tehát a megfelelő erekció, ami bár személyenként változik, hogy mit jelent, önmagadhoz viszonyítva elmondhatók róla az alábbiak:

  • Rendszeres: a szexuális ingerekre adott válaszként, éjszakai és reggeli merevedés formájában. 
  • Gyors és tartós: könnyen előidézhető a megfelelő ingerek segítségével, és fenntartható kellő ideig a kielégítő szexuális együttlétekhez.
  • Fájdalommentes: sem a merevedés, sem az ejakuláció nem jár fájdalommal, szorító, kellemetlen érzéssel.
  • Erős: a jó vérellátás jele, ha a pénisz merev és feszes erektáltan, de az is, hogy utána könnyen visszaáll az eredeti állapotba.

Egészséges ejakuláció és váladékozás

Egy egészséges ejakuláció során a sperma, illetve a spermiumok megfelelő mennyiségben és minőségben ürülnek ki, de ugyanilyen fontos, hogy mindez fájdalom és diszkomfort nélkül történjen.

A sperma színe, állaga, mennyisége vagy akár szaga is férfianként eltérő, így tehát ezúttal is fontos, hogy saját magadhoz hasonlítva figyeld, történik-e valami szokatlan. Érdemes a kontrollálhatóságra is figyelni: ideális esetben egy egészséges férfi többé-kevésbé tudja befolyásolni az ejakuláció időzítését.

A péniszből ejakuláción kívül is távozik spermium –az előváladék már a teljes merevedés előtt is távozhat, ezért fontos mindig a körültekintő védekezés! Ha viszont rendellenes/szokatlan esetekben is tapasztalsz váladékozást, keresd fel az orvosodat!

Egészséges ejakuláció és váladékozás fontossága - Vágyaim.hu szexshop

Egészséges érzékenység

A pénisz érzékenysége esetében elmondható, hogy a túl sok és a kevés sem jó dolog! Egészséges esetben a pénisz bőre megfelelően érzékeny az érintés, a simogatás vagy egyéb stimuláció kellemes érzést jelent. Ezek fokozzák a szexuális izgalmat és hozzájárulnak az erekció kialakulásához. 

A fokozott érzékenység nem csupán kínos pillanatokat jelent, hanem esetlegesen egészségügyi problémát is – és éppígy az érzéketlenség is. Bármilyen, a normálistól, megszokottól eltérő érzet (például zsibbadás) egy komolyabb probléma jele lehet. 

A pénisz egészségének ismerete kulcsfontosságú a férfiak általános jólléte szempontjából, ezért fontos a rendszeres önvizsgálat és az odafigyelés. Ha bármilyen szokatlan tünetet vagy változást tapasztalsz, ne habozz orvosi tanácsot kérni, mivel a korai felismerés és kezelés kulcsfontosságú lehet.

Hamarosan érkezünk a cikk második részével, amiből megtudhatod, hogy teheted meg a legtöbbet a pénisz egészséges állapotának eléréséért és megőrzéséért!

Vágyaim.hu szexshop

Tartalomhoz tartozó címkék: Férfi Hírek Szexedukáció

Kapcsolódó termékek

(2)

TENGA Flip Hole - Szexmester (fekete)

38.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
(1)

Dishy Dyanne guminő

18.990 Ft
Raktáron
(1)

Ölelő Mayumi guminő

12.990 Ft
Raktáron
(1)

SMILE Cool - péniszpumpa(kék)

11.490 Ft
Utolsó 1 db raktáron

TENGA - 3D Zen maszturbátor

13.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron

TENGA - 3D Polygon maszturbátor

14.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
(11)

Vulcan - natúr vagina

9.590 Ft
Raktáron
(4)

Vulcan - kristály vagina

9.990 Ft
Raktáron
(1)

realistixxx női torzó - megamaszturbátor

213.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
(4)

Zsebhoki - Nanette vagina

3.690 Ft
Raktáron
(5)

Zsebhoki - Aggie vagina

3.490 Ft
Raktáron

You2Toys - Forró ajkak

5.890 Ft
Utolsó 1 db raktáron

You2Toys - Juicy Jill guminő

69.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
(2)

You2Toys - Domina gyűrű

8.590 Ft
Raktáron
(3)

Sasha Grey száj maszturbátor

13.690 Ft
Utolsó 1 db raktáron

Mandy guminő

12.990 Ft
Raktáron
(2)

Diana guminő

10.990 Ft
Raktáron
(5)

Jezebel Ryding (lovagol) - guminő

10.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron

You2Toys - Natalie - élethű guminő

74.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
(1)

You2Toys - Tyra guminő

19.990 Ft
Raktáron