Minden a síkosítóról: használata és fajtái

 

Azt reméljük, ma már mindenki tudja, hogy a síkosító anális szex során nem csupán ajánlott, hanem egyenesen kötelező dolog, hiszen azon a területen muszáj gondoskodni a nedvességről! De az extra nedvesítés a szex minden fázisa és módja során extra élvezeti faktor lehet! Főleg, ha a megfelelő síkosítót választod és használod.

Síkosító fajták

Amennyiben most jársz először egy olyan szexshop oldalán, mint a Vágyaim.hu, akkor az óriási választék ijesztően nagynak tűnhet. Hogy könnyebben eligazodj a síkosítók kínálatában, érdemes megismerni a főbb típusokat, melyeket a fő összetevő alapján különítünk el.

Vízalapú síkosító

A leggyakoribb és legnépszerűbb típus a vízalapú, más néven a vízbázísú síkosító, ami nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, mennyi előnnyel rendelkeznek az ide tartozó készítmények.

A legolcsóbb árkategóriát erősítő vízbázisú intim síkosítók nagyon sokoldalúan, ráadásul viszonylag kevés megkötéssel használhatók. Bármilyen területen és akár szexjátékszerekkel együtt is bátran használhatjuk, nem kell attól tartani, hogy roncsolja a játékszer vagy az óvszer anyagát. Mivel fő összetevője a víz, így egyszerűen lemosható, hiszen könnyen oldódik, sőt, a ruhán/lepedőn sem hagy (tartósan) foltot.

Vízalapú síkosítót könnyű lemosni - Vágyaim.hu

Szilikonalapú síkosító

Ha ennyire jó a vízbázisú verzió, miért van szükség másra? Mert épp a vizes alapnak köszönhetően gyorsan elpárolog illetve beszívódik, így nem túl tartósak, gyakran kell gondoskodni az utánpótlásról. A szilikonos intim síkosítók viszont már jelentősen tartósabbak, és az irritációra hajlamos, érzékeny bőr esetén is bátran használható, anál szexhez kimondottan jó választást jelentenek. 
Cserébe a szilikonbázisú készítményeket nem szabad akármivel együtt használni – a szilikonból készült szexjátékok anyagát például roncsolhatják. Nézz szét szilikonos, hibrid és anál síkosító kínálatunkban!

Szilikon síkosítót ne használj szilikon játékokkal - Vágyaim.hu szexshop

Olajalapú

Bár hazánkban kevésbé elterjedt, érdemes megemlíteni az olaj alapú síkosítókat is. Ezek a készítmények akár intim masszázshoz is remekül használhatók, hiszen rendkívül tartósak, és nagyon selymes érzetet biztosítanak. Érdemes azonban óvatosan használni őket, a hátrahagyott foltoktól nem lehet egykönnyen megszabadulni, de ennél is fontosabb, hogy a latex óvszereket könnyen tönkretehetik.

Olaj síkosító masszázshoz is használható - Vágyaim.hu szexshop

Hogyan használd a síkosítót?

Fontos leszögezni már az elején: síkosítot használni nem ciki! Az, hogy ki mennyire nedvesedik, nagyon sok mindenen múlhat, és sokszor abszolút semmi köze nincs az izgalmi állapothoz. Ha túlteszitek magatokat ezen az előítéleten, akkor viszont egy intim síkosító rengeteg pluszt adhat az együttlétekhez. Ehhez azonban – mint mindig – fontos a kommunikáció, ezért minimum az első használat előtt beszéljétek át a dolgot! Ha ezzel megvagytok, bátran használjatok síkosítót, amikor és amennyit csak jól esik.

Pár dolgot azért érdemes tudni a síkosító használatát illetően. A felhevült testen még a szobahőmérsékletű síkosító gél is kifejezetten hidegnek hathat, ezért csak óvatosan az adagolással. Ha van rá mód, melegítsétek fel egy kicsit előtte – például a kezetekben melengetve a tubust. De a legegyszerűbb, ha nem közvetlenül az intim vagy egyéb testrészekre nyomjátok, hanem előbb a tenyeretekbe, és onnan oszlatjátok el a kívánt helyekre. Arra mindenképp figyeljetek oda, hogy a síkosítót ne közvetlenül a pénisz húgycsú nyílásába kenjétek, mert kellemetlenségeket okozhat.

Ha óvszerrel védekeztek, akkor is lehetséges a síkosító használata, sőt! A nedves környezet csökkenti a súrlódást, így csökkenti a gumi kiszakadásának esélyét. Viszont a biztonságos használathoz elengedhetetlen, hogy az óvszer és a síkosító kompatibilis legyen egymással, ezért mindig olvassátok el az összetevőket és a használati útmutatókat!

Nem csak a behatoláskor érdemes elővenni a síkosítós flakont! A férfi és a női maszturbáció során is jó szolgálatot tehet, de valójában az előjáték is élvezetesebb, ha nedvesebb. És igen, még orális szex esetén is használhattok síkosítót, feltéve, hogy erre alkalmas összetevőkből álló készítményetek van! Sok ilyen célra tervezett, ízesített, különleges síkosító is kapható, érdemes kipróbálni egy ilyen ízorgiát.

Mit kerülj el használat során?

Természetesen a síkosító használata esetében is vannak dolgok, amikre nagyon oda kell figyelni, ha biztonságos és élvezetes élményre vágysz.

Az emberi test nagyon érzékeny lehet, főként, ha az intim területek bőrfelületeiről, illetve a nyálkahártyáról beszélünk. Síkosító vásárlása előtt nagyon alaposan tájékozódjatok az összetevőkről, új készítménynél teszteljétek éles használat előtt például a kézfejeteken. Ha irritációra hajlamosak vagytok, kerüljétek a glicerin, propilén-glikol és nonoxynol-9 anyagokat tartalmazó verziókat.

Ha nincs kéznél intim síkosító, jó ötletnek tűnhet valami alternatív anyaggal, például petróleumzselével helyettesíteni – ami azonban a hüvelybe kerülve erős irritációt okoz. Ha tehát nem akartok fájdalmas és kínos pillanatokat, soha ne használjatok olyan készítményt, amit nem intim területekhez tereveztek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Pároknak Szexedukáció

Kapcsolódó termékek

Pjur Toy Lube - síkosító (100ml)

6.490 Ft
Utolsó 1 db raktáron