Vibrátorfajták és használatuk

 

Egy vibrátor használata mögött sokféle ok állhat: nemcsak önkielégítéshez, de a szex minden formájához adhat egy kis pluszt. Párok is gyakran bevonnak egy rezgő kütyüt az együttlétbe, ezáltal új fajta izgalmakat csempésznek a hálószobába. De hogy mi az, ami neked, illetve nektek a legjobban bejönne? Ehhez érdemes feltérképezni a terepet!

Milyen vibrátorok vannak?

A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy az igények nagyon eltérőek, ezért nincs egy mindenki számára ideális vibrátor. Azt kell megtalálnod, ami NEKED tökéletes. Ha rezgés nélküli élményre vágysz, akkor a dildó a neked való választás, ám ha bírod a bizsergést, akkor egyértelműen egy vibrátorra van szükséged.
Azt valószínűleg már tudod, hogy létezik klasszikus vibrátor. Ezek egyszerű, rúd formájú eszközök, amik különféle módokon rezegnek – ennyivel tudnak többet, mint egy hagyományos dildó. De mi minden vár még rád a vibrátorkínálatban, akár itt, a Vágyaim.hu szexshop oldalán?

Egy vibrátor új életet lehelhet a szexualitásodba - Vágyaim.hu szexshop

Vibrációs tojás, vibrotojás, golyó vibrátor

Jól sejted: itt tojás vagy golyó alakú, vibrációs játékokról van szó. Ezek a kerekded kütyük a hüvelybe helyezve juttatnak a csúcsra. Ma már a legtöbb vibrációs tojás, vibrotojás rádiós, esetleg bluethoothos vezérléssel működik, így könnyen válthatsz a programok között.

Csiklóvibrátor

Bár lényegében minden vibrátor alkalmas rá, hogy a csikló stimulálására használd, vannak olyanok, amik kifejezetten ezért készültek. Viszont innentől csak a fantázia szab határt annak, milyen lehet egy csiklóvibrátor! Rengeteg méret, forma, funkció és működési elv közül válogathatsz, a közös bennük, a rezgésüket a csiklóra irányítják.

Léghullámos csiklóizgató

Az elmúlt években egy speciális technológiát használó játék vált a nők kedvencévé: a léghullámos csiklóizgató. Szigorúan véve nem vibrátorról van szó, mivel nem maga az eszköz rezeg, hanem a csikló körül rezegteti a levegőt. De az eredmény magáért beszél: őrületes orgazmus percek alatt!

Wand masszírozó

A legelső vibrátorok eredeti célja nem is a szexuális örömszerzés volt, hanem a test különféle izmainak masszírozása. Természetesen a masszírozó wand vibrátorok szexuális élvezeteket is bőven nyújtanak – például az erogén zónák ingerlésével, de méretükből és óriási erejükből adódóan legtöbbször csak külső használatra javasoltak.

G-pont vibrátor

Azoknak, akik szeretik a hüvelyi kényeztetést, egy G-pont vibrátor sok szép estét tartogat! Ezek a kényeztetők első ránézésre hasonlítanak a hagyományos rúdvibrátorokra, azzal a különbéggel, hogy enyhén ívelt a formájuk. Ennek köszönhető, hogy tökéletesen veszik célba a hüvely elülső falán található, érzékeny pontot.

Kettős stimulációs nyuszis vibrátor

Sok nő számára fontos az orgazmus eléréséhez, hogy több módon kényeztessék, és pont ezt nyújtja sok multifunkcionális vibrátor, azaz nyuszis vibrátor. A hosszú, hüvelybe dugható száron kívül található rajtuk egy kisebb, hajlított kar is, mely mindeközben ráfekszik a szeméremdombra.

Férfiaknak péniszgyűrű és prosztataizgató

A legtöbb vibrátor típus kis fantáziával változatos módon használható – akár férfiaknak is! De vannak olyan rezgő eszközök, melyek kifejezetten nekik készültek. Hogy csak párat említsünk: a vibrációs péniszgyűrű a pár mindkét tagjának örömet okoz, a rezgő prosztataizgató a férfiak egyik legérzékenyebb pontját kényezteti, a makk vibrátor pedig az önkielégítés remek eszköze lehet.

A vibrátor segíthet az előjátékban és a maszturbációban - Vágyaim.hu szexshop

Tippek a vibrátor használatához

Minden vibrátornak megvan a maga trükkje. Ahhoz, hogy kihozd játékszeredből a maximumot, érdemes utánanézni, mire képes, mit tanácsol maga a gyártó. Kezdd a használati útmutató és vásárlói vélemények átolvasásával. Az első használat előtt csupán a kezedben tartva próbáld végig a funkciókat.

Ha szeretnéd, hogy a vibrátorod minél hosszabb ideig a társad legyen, elengedhetetlen a terméktisztítás, karbantartás! Minden használat előtt és után is alaposan tisztísd meg – ehhez a legjobb, ha speciális fertőtlenítő készítményeket használsz.

A síkosítók a barátaid! Akár külső, akár belső stimulációról van szó, egy kis (extra) nedvesség csak növeli az élvezeti faktort. Viszont figyelj rá, hogy megfelelő síkosítót használj: néhány vibrátor nem kompatibilis a szilikonbázisú termékekkel. Menj biztosra, a vízbázisú síkosító mindig jó döntés!

A változatosság gyönyörködtet! Ahogy szex során a partnereddel is érdemes variálni a pózokat, ugyanúgy érdemes különféle testhelyzeteket felvenni a vibrátor használata során is.

Mire érdemes figyelni vibrátor vásárláskor?

Úgy érzed, kezdődhet a vibrátor vásárlás? Erre a pár dologra mindenképp figyelj!

  • Méret: Nem biztos, hogy a nagyobb méret nagyobb élvezetet jelent! Ismerd a határaidat, és válassz olyat, ami kényelmes számodra!
  • Beállítások: Rengeteg funkcióval találkozhatsz a kínálatban. Gondold át, mire van szükséged!
  • Erősség: Olvass utána, milyen erős motorral rendelkezik a vibrátor. Ha érzékeny vagy, érdemes gyengébbel kezdeni. 
  • Hangerő: Néhány vibrátor igencsak hangos tud lenni. Ha nem szeretnéd zavarni a lakótársakat, figyelj a zajszintre!
  • Alapanyag: Számos anyagból készülhet vibrátor (pl. gumi, üveg, műanyag). A szilikon az allergiára hajlamosak számára is biztonságos választás!
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Női Szexedukáció