Maszturbacio a fájdalom és a stressz enyhítésére

Miért jó a maszturbálás? 

Először is, mert különböző hormonokat szabadít fel, amik pozitív hatással vannak a szervezetedre. Például: 

  • Dopamin: amit “boldogsághormonként” ismerhetsz. Ugyanez szabadul fel akkor is, amikor valami jutalomban részesülsz - ez az agy jutalmazási rendszerével áll kapcsolatban.
  • Endorfinok. A szervezet saját “drogja”. Persze nem kell semmi rosszra gondolni! Ez a hormon egy természetes fájdalomcsillapító. Az endorfinok stresszoldó és hangulatjavító hatással is rendelkeznek.
  • Oxitocin, vagyis: szerelemhormon. Nem, egy maszturbálástól nem leszel szerelmes magadba, de a társas kötődéshez kapcsolódó hormon aktiválódik ebben az esetben is.
  • Tesztoszteron. Amikor azt érzed, még 5 menetet is le tudnál nyomni, akkor szabadult fel ez a fajta hormon. Szex közben szabadul fel, az állóképességet és az izgalmat javítja. Egyes tanulmányok állítják, akkor is felszabadul tesztoszteron a szervezetben, ha szexuális fantáziánk van.
  • Prolaktin. Ez a hangulatot és az immunrendszert is befolyásolja. 

Ezenkívül nem ritka tapasztalás, hogy szex után (vagy maszturbálás után, a lényeg, hogy legyen kielégülés) sokkal jobb a hangulatunk, jobban alszunk, elmúlik a fejfájás (!) és jobban tudunk koncentrálni.

A maszturbácio egészséges

Persze, elsőre mindenkinek az ugrik be a maszturbáció szó hallatán, hogy szexuális élvezet, ami igaz is, de nem csak erre szolgál. Több egészségügyi szempontból is hasznos a rendszeres maszturbáció, a fent felsorolt hormonok felszabadulása mellett is. 

1. Megedzi a medencetáji izmokat

A Kegel-tornáról már számos cikkben olvashattunk, sőt, a Vágyaim.hu Szexklúzív magazinjában is, így tudjuk, milyen hasznos is ez a fajta edzés. Azonban a medencetáji izmok nem csak eszközökkel tarthatóak karban, Az orgazmus és a maszturbáció során is egy edzésben részesítjük ezen izmainkat, így erőssé és rugalmassá téve a területet. 

2. ​Fájdalomcsillapító hatású

Az önkielégítés hatására termelődő hormonok fejfájás, arthritisz és menstruációs görcsök esetén is jól jöhetnek.

3. Javítja a szexuális életet

Ebben nem nagyon van mit magyarázni, pont ugyanolyan, mint bármi más az életben amit gyakorlással elérhetünk - a maszturbáció gyakorlásával nyújthatjuk az aktus hosszát, késleltethetjük az orgazmust, ezzel hosszabb örömöket okozva magunknak - és partnerünknek is.

4. Segít a stressz levezetésében

Szakértők is alátámasztották, de biztosan tapasztaltuk már néhányan, hogy egy nagyon stresszes és fárasztó nap után, amikor még mindig a munkán jár a fejed alvás helyett egy orgazmus csodákra képes! És valóban, a maszturbáció során neurotnranszmitterrek szabadulnak fel, amik az idegek és az izmok feszültségét is segítenek megszüntetni. Valamint a már fent említett hormonok felszabadulása fokozza az örömérzetet, és nem utolsó sorban: növelik az önbizalmat. 

Milyen eszközökkel érdemes maszturbálni, ha már unjuk a manuális módszert?

Nőknek: 

A léghullámos csiklóizgatók világa

Az, hogy kinek milyen játékszerek esnek kézre, vagy kényelmesebb a használat, mindenkinek egyedi, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy nőnek igenis szüksége van egy-két játékszerre, amik között bizony lennie kell egy léghullámos csiklóizgatónak! Hogy miért? Mert ez teljesen más, mint a hüvelyi izgatás - amivel persze semmi baj nincs, sőt! De egy készülék, ami garantálja hogy orgazmusod lesz, azért mégis csak érdekes lehet. 

A Womanizer Premium a csiklóizgatók csúcsa, gyönyörű, elegáns dizájnnal, luxus alapanyagokkal és kivitelezéssel, extra funkciókkal, és 30 napos orgazmusgaranciával! Ez pontosan azt jelenti, amire gondolsz! Ha 30 napig nincs orgazmusod a készülék használatától, a gyártó visszafizeti az árát! De erre nem lesz szükség, hidd el! 

 

Hogyan működik a léghullámos technológia? Megmutatjuk! 

Férfiaknak: 

Maszturbátorok 

Fleshlight maszturbátorok

Érzékien puha, lágy, maximálisan realisztikus, selymes, szexi és tökéletesen formált - mindez elmondható a Fleshlight termékekről. A  Fleshlight Pink Lady Mini-Lotus megalkotásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a férfiak felfedezzék testüket, és szabályozni tudják szexuális teljesítményüket, így késleltető szerek nélkül is egyre tovább bírhatják. És persze az sem utolsó, hogy élő partner híján is hasonló élményt nyújt, hála a realisztikus kialakításnak - így kevésbé idegen. 

 

Péniszgyűrű

Egy rezgő péniszgyűrű egyszerű és hatékony módja a szexuális együttlétek vagy a maszturbáció feldobásának. A Satisfyer Mighty One okos péniszgyűrű különleges élményt nyújt a hozzá tartozó applikációnak köszönhetően. Készíthetsz egyedi rezgésmintákat, élvezheted a kedvenc zenéd ritmusát, és mindeközben a partneredet is kényezteti - vagy csak önmagad. 

Bármekkora is az izgalom, a síkosításról ne feledkezz el!  

Hagyományos, páros együttlétnél is szükséges időnként a síkosító bevetése, és nincs ez máshogy maszturbáció során sem, főleg, mivel lehet, hogy nehezebben jön a hangulat társ hiányában. 

Ez nem azt jelenti, hogy csak akkor van szükség síkosítóra, ha egy nő nincs eléggé felizgulva! Rengeteg oka lehet annak, hogy síkosítót használjunk!

A nőknél a természetes nedvesedést nagyon sok külső dolog befolyásolja, például a lelkiállapot, menstruációs ciklus, aktuálisan szedett gyógyszerek, életkor, és még számos egyéb tényező. Ezért előfordulhat, hogy még erős izgalmi állapotban is szükség van plusz síkosításra. 

A férfiak esetében pedig ha a fent már említett maszturbátorok használatát igencsak megkönnyíti a síkosító használata! 

Hogy milyen síkosítót mikor használj, arra itt egy kisokos!

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció