Mi az a 6 hiba, amit a valósághű műpénisz tisztításakor elkövethetsz?

A valósághű műpénisz és a többi dildó felszínére kerülő szennyeződések

mennyisége attól függ, hogyan használod az adott szexjátékot. Például, ha a dildóval a vaginádat vagy popsidat kényezteted – esetleg a partneredét – akkor a hüvelyből származó testnedv és síkosító mellett előfordulhat, hogy egy kis széklet hátramarad a játékszeren. Tetszik vagy sem, ezekkel kell kalkulálnunk.

A mosó- és a mosogatógép megfelelő használatához hasonlóan a szexjátékok tisztítása is olyan elengedhetetlen készség, amelyet el kell sajátítanod. Hiszen a valósághű dildó igencsak intim kapcsolatba kerül a nemi szervekkel, ráadásul sok hiba történhet a fertőtlenítésük során.

Éppen ezért tanácsolják a szakértők, így a Vágyaim csapata a is, hogy bármilyen szexjátékot is használsz, lehetőség szerint akkor használat előtt és után is tisztítsd meg őket. Ha kihagyod ezt a lépést, szeretett dildód minősége szenvedhet csorbát, vagy ami még rosszabb, hogy olyan baktériumokat juttathatsz be a szervezetedbe, amelyek alaposan megágyaznak a nemi úton terjedő betegségeknek, például az élesztőgombás fertőzéseknek.

Mi az a 6 hiba, amit a valósághű dildó tisztítása során el kell kerülnöd?

1. Nem tisztítod meg, miután megérkezik vagy az első használat előtt

Ahogy az új fehérneműt, úgy a valósághű dildót is alaposan meg kell tisztítani enyhe szappannal és meleg vízzel, miután kivetted a csomagolásból, de legkésőbb az első használat előtt. Fontos szem előtt tartanod, hogy a szexjátékok a csomagolás ellenére nem sterilek, ezért joggal feltételezhető, hogy por vagy baktérium van rajtuk még akkor is, ha vadonatújak.

2. Tisztítás előtt nem ellenőrződ, hogy vízálló-e

A jó hír az, hogy a legtöbb szexjáték vízálló és a valósághű dildó választékban is rengeteg olyan darab található, aminek nem árt a folyóvíz. Mielőtt azonban magaddal viszed a játékszert a kádba vagy a csap alá tartanád a tisztításhoz, mindig győződj meg arról, hogy biztonságos-e az eszköz számára az alámerítés. Mindenképpen nézd át a használati utasítást, hogy véletlenül se tedd tönkre a szexjátékot.

3. Nem szárítod megfelelően és alaposan az örömszerződ

Amennyiben nem szárítod meg teljesen a dildót még azelőtt, hogy elraknád, az károsíthatja a játékszert. Ennek elkerülése érdekében vagy hagyd egy tiszta felületen teljesen megszáradni, vagy egy tiszta, száraz és puha törülközővel itasd le róla a vizet.  Kerüld az olyan törölközők használatát, amelyek bármilyen szennyeződést hagynak maguk után, mert irritáló részecskéket hagyhatnak a játékon.

4. Illatos szappanok, háztartási tisztítószerek vagy fehérítő használata

Ne feledd, hogy ezek a játékok feltehetően többször is érintkezni fognak a hüvelyeddel, csiklóddal vagy a popsiddal.  Az illatos szappanok hatóanyagai olyan irritációt és egyéb problémákat okozhatnak ezeken az érzékeny területeken, mint a gombás fertőzések, ezért ajánlott elkerülni őket. A legjobb, ha meleg vízzel és antibakteriális szappannal és/vagy szexjáték-tisztítószerrel gondoskodsz a huncut játékszerről.

5. A porózus játékszer tisztítása úgy, ahogy nem kellene

Ha porózus anyagú a valósághű dildó, például zselé, latex, gumi, rossz ötlet úgy tisztítani, mint egy keményebb, nem porózus szexjátékot. Ennek az az oka, hogy a porózus játékok némileg sérülékenyebbek és így például a felszínen keletkező apró sérülések remek táptalajt kínálnak a baktériumoknak. Amennyiben igazán elkötelezett vagy a szexjáték iránt, a játék legjobb módja a védelem: ez az óvszer használatát és a használati utasításában foglalt lépések betartását illeti.

6. Nem figyelsz a lenyűgöző részletekre

A valósághű dildó egyik legnagyobb előnye, hogy a letisztult vonalvezetésű társaikkal ellentétben, ezek a darabok minden részletükben igazi péniszekről lettek mintázva. A makk, a here, az erekkel bordázott felszín mind a szemnek, mind a vaginának kellemes meglepetéseket tartogatnak.

Ugyanakkor pont ezek a részletek azok, amelyek között egy felületes tisztítást követően megrekedhetnek a baktériumok, a por vagy akár a síkosító maradványai. Éppen ezért, ezekre a részletekre mindig kiemelt figyelmet fordíts a valósághű dildó tisztítása során.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció