Prosztataorgazmus és a vibrátor: miért használd ezt az érzéki huncutságot?

A prosztatát gyakran hasonlítják a női G-ponthoz. Persze nem az elhelyezkedése vagy mérete okán, sokkal inkább azért, mert kellő ingerléssel és izgatással egyenesen a csúcsra repíthet. Vagy egy jó prosztata vibrátor hatható közreműködésével akár még tovább is.

De kezdjük egy fontos kérdéssel: miért ilyen izgató a prosztata?

A prosztata igazság szerint olyan mirigy, amely a sperma összetevőinek egy részét termeli. Mérete és alakja körülbelül diónyi, elhelyezkedését tekintve pedig mondhatjuk, hogy körbeveszi a húgycső egy részét, amelyen keresztül a húgyhólyag kiüríti a vizeletet.

Összességében a végbél előtt található, a húgyhólyag és a pénisz között helyezkedik el. Eddig semmi izgatót nem olvashattál róla, hiszen a varázslat akkor történik, amikor a prosztatát stimulálják vagy masszírozzák. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a stimulált személy orgazmust, egész pontosan prosztataorgazmust élhet át.

Prosztataorgazmus

Akik már átélték, azt mondják a prosztataorgazmus intenzívebb, mint a pénisz által átélt gyönyör. Egyfelől, amíg a pénisznek köszönhető orgazmus mindössze 4-8 kismedencei összehúzódással jár, addig a prosztataorgazmus 12-vel. Másfelől plusz jutalom, hogy a prosztataorgazmushoz rövidebb refrakter periódus, vagyis felépülési idő szükséges, mint a pénisz okozta orgazmust követően.

Ennek köszönhetően egyébként a prosztata izgatása akár a többszörös orgazmus lehetőségét is kínálhatja, ráadásul a prosztata és a pénisz egyidejű vagy egymást követő izgatásával a legintenzívebb orgazmust élheted át, amire csak a szervezeted képes lehet.

Prosztataizgató módszerek: kívül vagy belül?

Szerencsére a prosztata nem olyan, mint a G-pont: kívülről és belülről is stimulálhatod. Amennyiben belülről tennél egy próbát, egy ujj, egy prosztata vibrátor vagy más anális szexjáték behelyezése a végbélnyílásba is igencsak kielégítő élmény lehet. Szerencsére ezt a sokoldalú mirigyet kívülről is stimulálhatod, amennyiben megmasszírozod a perineumon, azaz a végbélnyílás és a herezacskó közötti területen, vagyis a gáton keresztül.

A siker, vagyis a gyönyör titka abban rejlik, hogy a prosztatát idegvégződések veszik körül, körülbelül úgy, mint a női csiklót – ha nem is akkora volumenben. Mindenesetre vannak, akik úgy találják, hogy a prosztataizgató mozdulatok még akkor is igen kellemes élménnyel kecsegtetnek, ha végül a robbanás elmarad.

Prosztataizgató módszerek kezdőknek

Ha először próbálod ki, érdemes a gát stimulálásával kezdeni a gyakorlatot. Amennyiben hátrafelé haladsz a végbélnyílás felé, onnan fogod tudni, hogy a megfelelő helyet találtad meg, hogy a bőr alatti rész puhább lesz és már a puszta érintése is jó érzésekkel kecsegtet, érzékenyebb az érintésre. Persze emellett akár pisilési ingert is érezhetsz.

Abban az esetben, ha a belső stimulációtól sem riadsz vissza, kezdd egy alapos tisztálkodással. Vannak külön a végbél tisztántartására szakosodott eszközök, amikkel az anális játékok előtt mindenképpen ismerkedj meg közelebbről. Ne feledd, a tisztaság fél egészség és ez az anális izgatás esetén különösen igaz! Mindig figyelj oda arra, hogy a végbél teljesen tiszta legyen, akkor mehetsz igazán biztosra, ha a prosztataizgatás előtti napon már nem végzel nagy dolgot.

Amennyiben a tisztítókúrán már túlvagy, folytathatod te vagy a párod a prosztatamasszázst azzal, hogy a síkosítóval jól bekent ujjad vagy a párodé a végbélbe érve gyengéden felfedezi a területet. Onnan ismerheted fel a mirigyet, hogy prosztata húsosabb és puhább lesz, mint a környező terület.

Természetesen használhatsz akár szexjátékokat is, például a prosztata vibrátor vagy anál dugó igencsak népszerű és hatékony módszer a prosztataorgazmus elérését illetően. Ráadásul nemcsak belső, hanem külső izgatásra is használhatod vagy használhatjátok.

Arra azonban mindig figyelj, hogy a szexjáték kizárólag sikosító segítségével lépjen akcióba. Nyugodtan használhatsz vízbázisú síkosítót vagy szilikonalapút. Vannak, akik az utóbbit részesítik előnyben az anális játékokhoz, mert az általában hosszabb ideig tart és kellemesebb súrlódást biztosít. Viszont abban az esetben, ha a prosztata vibrátor szilikonból készült, maradj a vízbázisú kenőanyagnál. A szilikon síkosító csak kárt tenne a játékszerben.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció