Top 10 erogén zóna nőknek és férfiaknak: így hozd ki belőlük a legtöbbet!

A finom, bizsergő érzés, amikor a partnered finoman beleharap a fülcimpádba vagy amikor egy lassú, érzéki mozdulattal simít végig a combod belső részén nem véletlen. Az erogén zónák tudatos ingerlése új szintre emeli a szexuális életed. Főleg akkor, ha megtanulsz a saját magad és a párod testén is világszínvonalon játszani.

Mi az erogén zóna és miért olyan jó ingerelni őket?

Kezdjük a legjobb hírrel: a test bármely része lehet erogén zóna. Ez egy olyan fokozott érzékenységű testrész, amelyből a stimuláció szexuális izgalmat válthat ki. Ezen területek önkielégítéssel, a partner érintésével, illetve szexjátékokkal és más eszközökkel történő ingerlése gyakran szexuális izgalomhoz vezet, aminek a területen tapasztalható fokozott véráramlás és idegérzékenység lesz a jóleső, bizsergető következménye.

Az érzékeny és érzéki területek mögött meghúzódó egyik elmélet egyébként az, hogy az erogén zónáknak olyan idegvégződéseik és receptoraik vannak, amelyek jobban ráhangolódnak a könnyű érintésre vagy a finom csiklandozásra. De akár már arra is, ha hosszabban elidőzik rajta a tekinteted.

Ezek az izgalmas pontok egyénenként változnak, éppen ezért érdemes mindig figyelni a saját tested, valamint a párod testének jelzéseire és az árulkodó jelekre. A finom sóhajokra és az apróbb-nagyobb rándulásokra, a libabőrre, esetleg a felborzolódó szőrszálakra. Ami fontos, hogy nem szabad biztosra menni: ami neked például csodálatosnak tűnik és jól esik, az a másik számára akár kellemetlen is lehet.

Top 10 erogén zóna, amit férfiak és nők is imádni fognak

A legnyilvánvalóbb női erogén zónák a csikló, a szeméremajkak, a vagina bejárata és a G-pont, míg a férfiaknál a pénisz és a herezacskó a nyerő páros. Igaz, a péniszen is vannak olyan területek, amelyek érzékenyebbek a kényeztetésre az átlagosnál: a makk és a frenulum – az a bőrszalag, ami a fitymát a péniszhez rögzíti – például ilyen.

Azonban a női és férfi testen is vannak extragenitális erogén zónák, azaz olyan forró pontok, amelyek ingerlése még akkor is szexuális reakciót vált ki, ha távol helyezkednek el a nemi szervektől. Egyes párok ezeket a zónákat az előjáték részeként használják, de a stimuláció akár orgazmushoz is vezethet.

Női erogén zónák és férfi erogén zónák

Női erogén zónák

Férfi erogén zónák

1.Mell és a mellbimbó

1.Száj/Ajkak

2.Száj, ajkak

2.Belső comb

3.Tarkó

3.Tarkó

4.Popsi

4.Mellbimbók

5.Belső comb

5.Gát

6.Alhas és szeméremdomb

6.Alhas

7.Csukló

7.Fülek

8.érdhajlat

8.Fenék

9. Gát

9.Gyomor

10.Derék

10.Prosztata

Előjátékhoz, önkielégítéshez, testmasszázshoz: Satisfyer Wand-er Woman

A Satisfyer Wand-er Woman akkus, vízálló masszírozó vibrátor nemcsak a hölgyek, de az urak számára is intenzív erotikus élményt kínál. Ez az az imádnivaló szexjátékszer, ami bár igazi prémium masszírozó vibrátor, sokoldalú felhasználási módjai miatt a páros mindkét tagját elrepítheti a csúcsra.

Bevethető akár önkielégítéshez csiklóvibrátorként, alapos kényeztetésben részesítve a csiklót és a körülötte lévő területet. Egyéni adottságoktól függően akár hüvelyi vibrátorként is működhet, hiszen, ha a fejrész – ami 6 cm hosszú az átmérője pedig 4,5 cm – befér a hüvelybe, 15 féle rezgésmóddal gondoskodik az elsöprő orgazmusról.

Emellett azonban a Statisfyer Wand-er Woman az előjáték során is érzéki reakciókat válthat ki. A bársonyos tapintású, mikrofon formájú erotikus játékszer fejét akár a csiklóhoz, mellbimbóhoz, combhajlathoz, heréhez, makkhoz vagy a gáthoz érintitek, az izgalom garantáltan fokozódni fog. Sőt, néhány további simogató érintéssel kirobbanó gyönyört is adhat, ha jól használjátok.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció