Maszturbálás vibrátorral: útmutató nőknek és férfiaknak

 

A legtöbb embernek idővel kialakul valamiféle önkielégítési rutinja: jól bevált pózok, érintések és fantáziák, amik garantáltan meghozzák gyümölcsüket. Ám néha mégis felmerül az igény egy kis újításra, ebben az esetben pedig a legkézenfekvőbb megoldást egy huncut szexjáték, például egy vibrátor bevonása jelentheti. De ahhoz, hogy valóban pluszt nyújtson, esetleg segítsen könnyebben elérni, intenzívebbé tenni az orgazmusaidat, előbb megéri tájékozódni. A rengeteg rezgő szexkellék között nem könnyű kiigazodni, és a biztonságos, élvezetes használat is igényel némi ismeretet.

Vibrátorok nőknek

Arról, hogy milyen sokrétűek a női orgazmus típusai, és hogyan juss el oda, már korábban is írtunk, akárcsak arról, mennyi pozitív hatása lehet a női maszturbálásnak. De vajon milyen típusú vibrátorok várnak rád, ha maszturbáláshoz keresel új játszótársat?

Vibrátorok külső stimulációval

Lényegében minden vibrátor alkalmas rá, hogy kívülről kényeztesd vele magad, hiszen mérettől és formától függetlenül tudod az eszköz rezgését a megfelelő pontra irányítani. 

A masszírozó, wand vibrátorok például a teljes test kényeztetésére, masszírozására lettek kitalálva. A wandok hangsúlyos méretű, rugalmasan mozgatható feje éppúgy alkalmas az izmok ellazítására, mint a test különféle pontjainak szexi, intim kényeztetésére az önkielégítés során is.

Ugyanakkor léteznek olyan vibrátorok, melyek speciálisan a csikló örömét szolgálják. A nőket világszerte pillanatok alatt meghódító léghullámos csiklóizgatók mellett a hagyományos rezgéssel operáló vibrátorok között is akadnak csiklóra összpontosító változatok – például a bugyiba rejthető, a szeméremrészre rásimuló, távirányítású örömszerzők, azaz vibrációs bugyik. 

Vibrátor speciálisan a csikló öröméért - Vágyaim.hu szexshop

Vibrátorok belső stimulációval

Ebből a típusból már jelentősen kevesebb van, mivel sok eszköz mérete vagy formája miatt nem alkalmas rá, hogy a hüvelybe helyezzük. A vaginálisan használható vibrátorok általában fallikusak, tehát hosszúkás rúd formáját öltik magukra, esetenként valóban egy rezgő műpénisz képében. Az egyes típusok közötti különbséget főként a méret, illetve a formák íveltsége jelenti. A G-pont vibrátorok általában enyhén görbülnek, és a szárhoz képest picivel hangsúlyosabb fejrész a hüvely elülső falán elhelyezkedő érzékeny területet veszi célba. 

Ha ez a formavilág nem nyeri el a tetszésedet, akkor sem kell lemondanod a belső stimulációról: a vibrációs tojás, vibrotojás például diszkrét, ám hatékony alternatívát jelenthetnek, ráadásul távirányítóval vezérelheted őket.

Vibrátorok kettős stimulációval

Mivel sok nőnek nem elég csak a külső, vagy csak a belső izgatás, nem csoda, hogy léteznek multifunkcionális vibrátorok is. A nyuszi vibrátor néven is ismert típus nagyobb része a hagyományos rúd- illetve G-pontos vibrátorra hasonlít, ám rendelkezik egy kisebb, csiklóizgató karral is. 

Használat közben előbbi a hüvelyben kap helyet, míg utóbbi a csiklóhoz érve fejti ki kényeztető hatását. A legtöbb multifunkciós vibrátor részei külön-külön vezérlehetőek, így mindig arra fókuszálhatsz velük, amire éppen szeretnél.

Akármilyen típusú vibrátort vonsz be a maszturbálásba, érdemes más tényezőkkel is játszani. A jól megszokott, kényelmes pózok helyett próbálj ki újakat, tapasztald ki, mi mindenre képes az új játékod egy formabontó szögben tartva. Hidd el, a változatosság ilyenkor is gyönyörködtet, egy dolog viszont legyen fix: a megfelelő síkosítás!

Vibrátorok férfiaknak

Nem kell aggódni, a vibrátor nem a nők privilégiuma, a férfi szexjátékok között is számos rezgő eszközt találunk! Az egyik nagy csoportja ezeknek a prosztataizgató vibrátoroké– ezek lényegében olyan anális vibrátorok, melyek méretük, ívük és formájuk eredményeképp a „férfiak G-pontját”, a nagyon érzékeny prosztatát stimulálják. A prosztata orgazmusról itt olvashatsz bővebben. 

A másik nagy csoportot azok a játékok jelentik, melyek rezgésükkel a péniszt stimulálják, ezen belül azonban nagyon változatos termékekkel találkozhatsz. Az élethű szexélményt nyújtó műpuncik között is akadnak extra, rezgő funkcióval ellátott darabok, de olyan férfiaknak szánt vibrátorok is léteznek, amik csak a makkot ölelik körül. Az egyik legnépszerűbb típusnak azonban a péniszgyűrű számít, ami segít erősebb, hosszabban tartó erekciót elérni, ha pedig rezgő változatot használsz, az az önkielégítéshez is tud egy nagy adag pluszt adni.

Férfiaknak szánt vibrátorok - Vágyaim.hu szexshop

Általános tanácsok és tudnivalók

Valószínűleg a legjobbat szeretnéd kihozni a vibrátoroddal való randikból, ezért pár dologra mindig figyelj!

  • A vibrátor anyaga fontos szempont. Az orvosi szilikon biztonságos választás az allergiára hajlamosaknak is, de ehhez csakis vízbázisú síkosító használata megengedett!
  • A vibrátor tisztítása elengedhetetlen a biztonságos használathoz. Minden alkalom után, de ha teheted, előtte is gondoskodj a karbantartásról!
  • Tapasztald ki, mire képes a játékod, az sem baj, ha először a kezedbe véve próbálod ki, mi mindent tud!
  • Érezd jól magad, ez a legfontosabb. A maszturbálás a te saját énidőd, nem feszélyezd magad vélt/valós szabályokkal!

Vágyaim.hu szexshop

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Szexedukáció

Kapcsolódó termékek