Női maszturbálás: tények és tanácsok

 

A maszturbálás egészséges?

Röviden: IGEN – testi és lelki szinten egyaránt! A maszturbálás természetes, biztonságos és számos előnnyel bír.

De persze csak, ha jól és tudatosan csinálod. Az sem árt, ha tudod, a maszturbálás célja nem csupán az orgazmus! Ezzel a „módszerrel” remekül felfedezheted a saját testedet. Gondolj bele, még a tökéletes partnerrel is akkor lesz igazán jó a szex, ha tudod, milyen érintések hogyan hatnak rád, vagy akár azt, hogy mitől leszel nedves odalent.

Az orgazmus önmagában is egészséges dolog! Az ekkor felszabaduló oxitocin csökkenti a stresszt, utána pedig az elalvás is könnyebb lesz, hála a termelődő melatoninnak. Nézzük mélyebben, hogy milyen pozitív hatásokra számíthatsz a női önkielégítés eredményeként:

  • A nemi szervek stimulálásával eljuthatunk az orgazmusig, amikoris dopamini, szerotonin és oxytocin szabadul fel a szervezetünkben, aminek hatására elégedettséget és boldogságot érezhetünk.
  • Az oxytocin csökkenti a kortizol szintet, tehát segít megszabadulni a stressztől és a szorongástól.
  • Szintén ezeknek a hormonoknak köszönhető, hogy a mentális állapotunk sokkal nyugodtabb lesz önkielégítés és szex után, ezáltal javul az alvásminőség is.
  • Az orgazmusig eljutó női maszturbáció eredményeként felszabaduló dopamin motiváltabbak, koncentráltabbak lehetünk, ráadásul a memóriára is jó hatással van.
  • A női önkielégítés azért is szuper egészséges, mert segítségével fejleszthetjük az önbecsülésünket és javíthatjuk a testképünket. Ha már ismerjük a saját szexuális preferenciáinkat, azokat sokkal könnyebben tudjuk tolmácsolni a férfi felé is, ha szexre kerül a sor.

A maszturbálás a nőknek is természetes. - Vágyaim.hu szexshop

A maszturbálás fajtái

A nemi szervek izgatása evidens része az élvezet ezen formájának, de érdemes lehet azt is variálni, melyik területekre összpontosul a stimulálás.

  • A csikló izgatása, a női maszturbáció alfája és ómegája – Tudtad, hogy a csikló többezer idegvégződéssel rendelkezik? Így nem is csoda, hogy ez az egyik legérzékenyebb pont, amihez mindig érdemes visszatérni.
  • Hüvelyi maszturbáció – a hüvely tele van felfedezésre váró pontokkal: a misztikus G-pont és az alig ismert A-pont megtalálása minden férfi legfőbb célja. Ne aggódj, ha csak a behatolás nem vezet eredményre, a nők közel 2/3-a így van vele. De gyakorlással és intim tornával fejleszthető a hüvelyi orgazmuskészség!
  • Anális maszturbáció - az anális maszturbáció egy teljesen normális és egészséges szexuális tevékenység, amely megfelelő előkészület és ismeretek birtokában biztonságosan élvezhető. Ne felejts síkosítót használni, hogy kellő szinten nedves legyen, aminek nedvesnek kell lennie.
  • Erogén zónák kényeztetése – a női maszturbálás nem feltétlenül csak a nemi szervek izgatását jelenti. Sokan az erogén zónák kényeztetésével is eljuthatnak az orgazmusig. Tudtad, hogy a haj és fejbőr, a fülek, a nyak és a tarkó, az ajkak, a mellbimbók és a mellek, a has, a bordák, a csípő, a combok belső oldala, a térdek hátsó része, a fenék és a gát izgatása is orgazmusig juttathat? Ha nem hiszed, próbáld ki!

Maszturbációval jobban megismerheted a tested. - Vágyaim.hu szexshop

Maszturbáció szexjátékokkal

Nemcsak a női maszturbációs fajták lehetőségei végtelenek, hanem az is, milyen kiegészítőket használsz. Ha nem tudod, hogyan láss neki, egy erotikus regényt vagy neked tetsző pornó is adhat ötleteket. A szexjátékok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek különböző élményt nyújtanak és különböző preferenciákhoz igazodnak. Itt van néhány népszerű típus:

Vibrátor

  • Klasszikus vibrátor: egyenes vagy enyhén ívelt formájúak, különböző méretben kaphatók és általában több sebességfokozattal rendelkeznek.
  • G-pont vibrátor: ívelt fejével kifejezetten a G-pont stimulálására készültek

Csiklóizgató

Dildó

Gésagolyó: Segíti a medencefenék izmainak erősítését, ami javíthatja a szexuális élményt és az orgazmus minőségét.

Análjátékok

  • Anál plug: különböző méretben és formában kapható, gyakran biztonsági alappal a könnyű eltávolítás érdekében.
  • Análgyöngy: egymáshoz kapcsolódó gyöngyök, amelyek fokozatos stimulációt biztosítanak.

Okos vibrátor: Általában okostelefonos alkalmazással lehet irányítani, ami lehetővé teszi a partner bevonását is bármilyen távolságból.

Összességében

A maszturbációt nem kell szégyellni, fontos része a szexuális kiteljesedésnek. De itt is érvényes, hogy csak akkor csináld, ha valóban akarod! Ha viszont tudatosan maszturbálsz, abból fizikailag és mentálisan is profitálhatsz. Plusz tipp: az önkielégítés során is fontos odafigyelni a megfelelő intim higiénia fontosságára!

Vágyaim.hu szexshop

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Női Szexedukáció